KleverCargo ocena

Novo na platformi: KleverCargo ocena i Ocena korisnika 

Pre samo trideset godina bilo bi nerealno objasniti nekome u logističkoj i transportnoj industriji da sada možete da pronađete sve na jednom mestu i zaradite, samo gledajući u ekran svojih elektronskih uređaja. Danas je to realnost.

Zahvaljujući berzi tereta i transporta posao u sektoru logistike i transporta značajno je olakšan. A tehnologija ne prestaje da nas iznenađuje te ide sve dalje i dalje u unapređivanju lanca snabdevanja. Ipak, još uvek postoje stvari u kojima je uloga čoveka nezamenljiva. Tako je iskustvo jedne osobe povodom neke usluge izuzetno važno za drugu osobu koja želi istu uslugu. Zbog toga čak 95% korisnika čita onlajn recenzije pre nego što se upusti u bilo kakvu saradnju ili kupi proizvod. 

Kako KleverCargo postoji zbog svojih korisnika, želeli smo da taj ljudski faktor koji je korisnicima ključan unesemo i na KleverCargo platfomu, zato smo uveli dve vrste ocena koje će značajno unaprediti korisničko iskustvo i olakšati proces odabira pouzdanih poslovnih partnera. 

Ocene na KleverCargo platformi

KleverCargo ocena

Za maksimalno poboljšanje korisničkog iskustva nakon dugog mozganja naših zaposlenih došli smo na ideju o dve vrste ocena. Jedna od njih nosi naziv KleverCargo ocena, a druga je ocena korisnika. U daljim paragrafima objasnićemo relevantne faktore za jednu i drugu ocenu, kao i njihov doprinos korisničkom iskustvu. 

KleverCargo ocena

KleverCargo ocena

KleverCargo ocena je manuelno generisan pokazatelj pouzdanosti određene firme sa kojom ste u prilici da poslujete. Svaka kompanija koja se registruje na platformu prolazi kroz ekstenzivnu proveru koju sprovode naši zaposleni lično, proveravajući podatke u odgovarajućem državnom registru. 

Informacije na kojima se ocena bazira se redovno ažuriraju, tako da će prikazano stanje uvek biti adekvatno u realnom vremenu. Fokus je na sledećih šest parametara:

1. Status/stanje kompanije

Prvi parametar odnosi se na status firme i podrazumeva da li je firma aktivna ili u blokadi. Samo kompanijama koje imaju status aktivnih pravnih lica biće dozvoljen pristup na platformu KleverCargo. 

Ovaj parametar uveli smo jer smatramo da je legalno poslovanje bitno u određivanju pouzdanosti određene kompanije. 

2. Tužbe 

Ovaj parametar odnosi se na sve sudske sporove u kojima se određena firma javlja, bez obzira na stranu. Ocena se bazira prema tome koliko sporova ima i da li su oni rešeni pozitivno ili negativno  u odnosu na datu firmu.

Dostupnost ovih informacija je bitna kako bi korisnici mogli da odaberu da li žele da sarađuju sa firmom uprkos navedenim podacima. 

3. Datum osnivanja 

Pouzdanost firme može se meriti i njenom uspešnom odolevanju vremenu u određenoj industriji, zato smo uključili i ovaj parametar. Što je datum osnivanja stariji, to je i sama ocena viša.

Takođe, firme sa dužim stažom već će imati određenu reputaciju iza sebe. 

4. Ciklus plaćanja dobavljača

Četvrti parametar odnosi se na prosečan period za koji firma isplaćuje svoja dugovanja. Ovo je jedan od najvažnijih faktora za korisnike. Plaćanje na vreme je od izuzetne važnosti za građenje pouzdanih poslovnih veza i smanjenje mogućnosti sudskih tužbi. 

Logičan sled događaja je da će loša ocena na ovom polju uticati na reputaciju firme i na potencijalne poslovne saradnike. 

5. Broj zaposlenih

Naredni parametar prikazivaće broj zaposlenih u firmi u realnom vremenu. Mada ne mora uvek da znači, broj zaposlenih u firmi uglavnom odaje utisak ekonomske stabilnosti i poverenja, te je takođe bitan faktor za korisnike platforme. 

6. Vozila

Na kraju, prikazan je broj vozila koji data firma poseduje, koji slično kao i kod prethodnog parametra iskazuje finansijsku situaciju, veličinu i kompatibilnost firme. 

Zašto smo uveli KleverCargo ocenu?

KleverCargo ocena

Zato što želimo da zaštitimo podatke naših korisnika, ali smatramo važnim da na osnovu određenih parametara svako može da pronađe i odabere saradnika po svojoj meri. 

Od početka poslovanja na našoj platformi promovišemo vrednosti poput transparentnosti, bezbednosti i pouzdanosti svih korisnika, a ovom novinom samo smo ih dodatno učvrstili. Od velike važnosti bilo nam je da pružimo našim korisnicima mogućnost u odabiru poslovnih saradnika. 

Ocena korisnika

Ocena korisnika

Ocena korisnika predstavlja lično iskustvo i recenziju svakog od korisnika platforme sa određenom firmom. Iako ovo jeste subjektivni doživljaj, predstavlja bitan faktor u određivanju reputacije firme na platformi. 

Korisnici ocenjuju brzinu isplate, koja je slikovito prikazana skalom koja ide od crvene (za loše iskustvo) do zelene (za odlično iskustvo), kao i ocenu opšteg iskustva sa firmom. Ocena opšteg iskustva vrednuje se pomoću zvezdica koje mogu ići od 1 (za loše iskustvo) do 5 (za odlično iskustvo). Prilikom ostavljanja ove ocene korisnici uzimaju u obzir faktore kao što su saradnja, komunikacija i poštovanje dogovora. 

Zašto smo uveli ocenu korisnika?

Logistika i transport

Svesni smo činjenice koliko je korisnicima važno da čuju iskustva drugih korisnika. Čak 9 od 10 osoba potrudi se da pogleda ocene pre nego što uspostavi saradnju, a i do 49% njih veruje recenzijama koliko i ličnim preporukama prijatelja. Ovakav odnos brojki pokazuje da je, pored KleverCargo ocene koja se može definisati i kao sistemska, ocena koirisnika nezamenljiv pokazatelj pouzdanosti jedne firme. 

Želimo da naši korisnici imaju mogućnost razmene iskustava na ovom nivou gde će iskreno izvestiti svoje kolege o tome da li im preporučuju da se određenom firmom stupe u poslovni odnos i ostvare saradnju ili ne. Tehnologija možda uzima primat, ali ljudi i dalje najviše veruju drugim ljudima i njihovom iskustvu.  

Budite u toku sa industrijom

Logistika i transport

Da bi u potpunosti zaokružila korisničko iskustvo KleverCargo platforma bogatija je za dve nove opcije – sistemsku KleverCargo ocenu i Ocenu korisnika. Obe imaju svoju funkciju i koriste se određenim parametrima kako bi ukazale sa kim će biti lako ostvariti uspešnu saradnju.  

Ne propustite da istražite novosti na platformi kao i da ih aktivno koristite i uživate njihove benefite. Posetite KleverCargo sajt, prijavite sa na svoj nalog i sada još pouzdanije, efikasnije i brže pronađite odgovarajuće poslovne saradnike. 

Scroll to Top