KleverCargo smart filteri

Šta su smart filteri i kako da ih koristite?

Smart filteri su nova funkcionalnost na KleverCargo platformi koji vam omogućavaju da na osnovu svojih potreba u vezi sa tovarom, transportom ili skladištem dobijate obaveštenja o odgovarajućim ponudama.

Vrste filtera na KleverCargo platformi 

KleverCargo smart filteri

Na KleverCargo platformi postoje tri vrste filtera, a kako biste razumeli smart filtere neophodno je da znate šta njih odvaja od druge dve vrste: 

 1. Filter – filter koji manuelno podešavate svaki put kada pretražujete tovar, vozila ili skladišta. 
 2. Sačuvani filter – filter koji ste jednom podesili i potom ga sačuvali za narednu upotrebu. 
 3. Smart filter – sačuvani filter koji ima dodatnu funckiju u vidu obaveštavanja o aktuelnim ponudama u okviru vaših preferenci. 

Kako smart filteri funkcionišu?

Smart filteri na svakih deset minuta vrše analizu svih dostupnih ponuda na platformi kako bi pronašli one ponude koje se uklapaju u vaše kriterijume. Kada pronađu takve opcije smart filteri šalju vam obaveštenje o vašoj idealnoj ponudi na mejl i na vaš nalog na KleverCargo platformi. 

Drugim rečima smart filteri su personalizovani i specijalno dizajnirani, ne samo kako bi vam olakšali potragu za idealnim teretom, vozilom ili skladištem, već i kako bi vam uštedeli vreme i pojednostavili svakodnevne obaveze. 

Kako da napravim smart filtere?

Proces kreiranja smart filtera je krajnje jednostavan, objašnjenje možete pronaći u videima specifičnim za svaku kategoriju na platformi: 

1. Smart filteri za tovar

Pogledajte video objašnjenje kako možete da kreirate smart filtere za tovar:

2. Smart filteri za transport

Pogledajte video objašnjenje kako možete da kreirate smart filtere za transport:

3. Smart filteri za skladište 

Pogledajte video objašnjenje kako možete da kreirate smart filtere za skladište:

Kako se koriste smart filteri?

Celokupan interfejs KleverCargo platforme je orijentisan na besprekorno korisničko iskustvo, otuda smart filteri kao nova funkcija na platformi nisu izuzetak. Proces korišćenja smart filtera nakon što ih kreirate je veoma jednostavan i svodi se na sledeće:

 1. Otvaranje imejla koji vam stigne od KleverCargo platforme
 2. Klik na link koji vas vodi do isfiltriranih ponuda
 3. Pregledanje ponude
 4. Ako je ponuda odgovarajuća dajte svoju cenu i sačekajte da ona bude prihvaćena

Koje kategorije su obuhvaćene smart filterima? 

KleverCargo tovar transport skladište

Smart filteri u okviru svake sekcije na platformi (teret, transport i skladište) obuhvataju sledeće kategorije:

1. Tovar

U sekciji tovara moguće je da filtrirate sledeće opcije: 

 • Ruta 

U okviru rute možete da odaberete da li želite obaveštenja za lokalne ili međunarodne ture. Možete odrediti specifičan datum i mesto polaska koje vam odgovara, kao i mesto dolaska. Poslednja opcija koju možete generisati u okviru rute jeste tip transporta, odnosno da li želite FTL, LTL ili obe opcije. 

Jednostavnije rečeno, ukoliko na primer vozite samo rute iz Srbije do Nemačke, kao mesto polaska odabraćete Srbiju (možete ići i korak dalje i uneti određeni grad ili adresu). Smart filter će vas na taj način obaveštavati o svim dostupnim teretima kojima je neophodan prevoz na ovoj relaciji. 

KleverCargo smart filteri

 • Tovar 

Filtracije u vezi sa tovarom tiču se tipa tovara, minimalne i maksimalne težine tovara (ili zapremine ukoliko se prevozi teret u tečnom stanju). Takođe, u ovoj sekciji možete označiti da li prevozite opasnu robu, odnosno onu koja zahteva ADR sertifikat. 

Recimo da imate kombi, čija je nosivost do 3,5 t označićete maksimalnu težinu tovara koja se uklapa u tu nosivost i tako će smart filter pronaći za vas samo one tovare koji se mogu prevesti i kombijem, a vi nećete gubiti vreme listajući kroz ponude koje obuhvataju i terete namenjene šleperima i većim kamionima. 

KleverCargo pronađi tovar

 • Servisi 

U okviru ovog segmenta filtriraćete informacije u vezi sa carinjenjem, CMR osiguranjem, ali ćete moći da naglasite i da li ste u potrazi sa tovarom za koji jeste/nije potrebna utovarna rampa ili Frigo vozilo. 

Na taj način, ukoliko ne posedujete frigo vozilo i ne bavite se prevozom robe koja je lako kvarljiva označićete NE u okviru te sekcije. Smart filter će vas onda obaveštavati samo o ponudama za teret koji ne zahteva frigo vozilo. 

KleverCargo smart filteri

 • Zahtevalac

U ovom segmentu možete da odaberete poreklo zahtevaoca, kao i vrstu poslovanja zahtevaoca (prevoz, proizvodnja, uvoz-izvoz, trgovina, špedicija, itd). Takođe, postoji mogućnost da odredite ocenu zahtevaoca i na taj način utvrdite da poslujete samo sa najpouzdanijim nalogodavcima. 

Na primer, ako želite da prevozite samo robu ponuđenu direktno od proizvođača, možete da naznačite tu opciju, a smart filteri će za vas izdvojiti samo tovare postavljene od strane proizvođača. 

KleverCargo digitalna platforma

2. Transport

U sekciji transporta moguće je filtrirati sledeće opcije:

 • Ruta 

U okviru rute možete odabrati da li vam je potreban transport na lokalnoj ili međunarodnoj relaciji, kao i tačan datum i mesto polaska i dolaska. Uz to, tu je i tip transporta: FTL, LTL ili oba. 

Ako na primer stalno šaljete robu na relaciji Srbija – Austrija, možete uneti podatke i napraviti smart filter koji će vas obavestiti o svim postojećim i novim ponudama za transport u okviru ove rute. 

KleverCargo digitalna platforma

 • Vozilo 

Podaci u vezi sa vozilom koje možete filtrirati odnose se na opis vozila, minimalnu nosivost, dužinu i visinu, kao i na dodatnu opremu koja vam je možda neophodna za prevoz vašeg tereta (utovarna rampa, carinsko uže, podloga protiv klizanja, i slično). 

Recimo da vaša roba teži 6000 kg, nema potrebe pretraživati mala vozila čija je nosivost 3500 kg. Zato će vas smart filteri obavestiti samo o onim ponudama koje su pogodne za vaš tip tereta. 

KleverCargo berza transporta

 • Dodatne informacije 

Dodatne informacije odnose se na CMR osiguranje, carinjenje i ADR. 

Ako vaša roba spada u opasne materije, za vas bi bilo zgodno da vam se prikazuju samo ADR vozila, a pomoću smart filtera to je lako izvodljivo. Oni će za vas pronaći i obavestiti vas o samo takvom tipu transporta na KleverCargo platformi. 

KleverCargo ADR

 • Zahtevalac 

Ovaj segment odnosi se na poreklo zahtevaoca, vrstu poslovanja (prevoz, proizvodnja, uvoz-izvoz, trgovina, ponuđač usluga, itd). Takođe, moguće je da naznačiti ocenu zahtevaoca i na taj način osigurate da poslujete samo za posvećenim i pouzdanim prevoznicima. 

Recimo da želite da vaš transportni partner bude isključivo prevoznik, a da se ne bavi drugim delatnostima, možete odabrati opciju prevoznik u okviru vrste poslovanja zahtevaoca. Na taj način smart filteri će vas obavestiti samo o odogvarajućim ponudama za transport. 

KleverCargo digitalna platforma

3. Skladište 

U sekciji skladišta moguće je filtrirati sledeće opcije:

 • Lokacija i dostupnost 

Ovaj segment odnosi se na datum kada je skladište dostupno, kao i na njegovu lokaciju. 

Recimo da vam je potrebno skladište na teritoriji Pančeva u periodu od 15. oktobra do 15. novembra. Pomoću smart filtera dobićete obaveštenje na svoj mejl i na KleverCargo platformi kada se skladište koje se uklapa u vaše kriterijume pojavi na platformi. 

KleverCargo skladište

 • Skladište

U okviru ovog filtera možete označiti kategoriju skladišta (carina, otvoreno ili oba), opremu skladišta (alarm, konzolni regali, dizalica, viljuškari, itd), vrste skladištenja (blokovno, visoko, pregradno, podno, i slično), jedinica za skladištenje (M2, M3, paleta) i veličinu skladišta. 

Ako recimo želite blokovno skladište, u ovom segmentu možete odabrati tu opciju i smart filteri će uraditi ostalo. 

KleverCargo pronađi skladište

 • Servisi 

Servisi se tiču kontrole temperature, opasnih materija i profesionalnog osoblja. 

Ako imate opasnu robu kojoj je neophodan skladišni prostor, to morate i naznačiti, a smart filteri će se pobrinuti za to da budete obavešteni o svim aktuelnim ponudama koje podrazumevaju ovakav tip skladišta. 

KleverCargo oglasi skladište

 • Zahtevalac 

Segment zahtevalac odnosi se na poreklo zahtevaoca, vrstu poslovanja zahtevaoca i ocene zahtevaoca koju ima na platformi. 

Kako biste bili sigurni da poslujete samo sa pouzdanim vlasnicima skladišta, možete filtrirati da dobijate obaveštenja samo o ponudama onih koji imaju dobru ocenu. 

KleverCargo skladište

Čemu služe smart filteri?

Benefiti smart filteri

Smart filteri nude mnogo benefita kao što su: 

1. Ušteda vremena

Uobičajeno biste provodili mnogo vremena u razgovorima i zamarajućim pregovorima o ceni. Verovatno biste beskrajno dugo prelistavali more ponuda na raznoraznim platformama kako biste pronašli idealan prevoz za svoju robu ili obrnuto, kako biste našli utovar za svoje vozilo. 

Uz KleverCargo smart filtere obe strane mogu da odahnu. Umesto gubitka vašeg vremena ponude koje ste filtrirali prema vašim kriterijumima dolaziće same kod vas. Da budemo precizniji obaveštenje o idealnim ponudama stizaće vam na imejl i na KleverCargo platformu direktno, a vi ćete moći da se posvetite drugim aspektima svog poslovanja kako biste ga još više unapredili. 

2. Povećanje efikasnosti 

U slučaju da tražite prevoz ili robu za svoje vozilo sigurno trošite mnogo vremena na to i pitanje je da li svakodnevno uspevate da pokrijete sva vozila ili obezbedite prevoz za svu robu koju imate na vreme. Čak i ako to postižete, trud koji ulažete zahteva mnogo vremena, ali i živaca.

Ipak, pomoću smart filtera vaša efikasnost se povećava dok potreban trud i vreme za realizaciju poslovnih operacija opada. Zvuči sjajno zar ne? Moguće je da se pitate kako to? Objasnićemo slikovito kroz primer:

Zamislite da imate pet vozila različitih dimenzija i kapaciteta i neophodno vam je da pronađete odgovarajuću robu za svih pet kako biste ih popunili i na taj način zaradili. Ako se vodite starim načinima trebalo bi vam mnogo vremena, poziva, cenkanja, kontakata i snage da sve to obavite. Ipak, ako se poslužite KleverCargo smart filterima i napravite po jedan za svaki tip vozila koji imate, na vašem mejlu će vas već čekati odgovarajuće ponude koje možete iskoristiti da sklopite dogovor i sva svoja vozila pošaljete na put. 

3. Uvek ste u toku sa dostupnim ponudama 

KleverCargo smart filteri

Umesto da konstantno morate da budete dostupni i “online” dok pretražujete aktuelne ponude za teret ili prevoz, uz KleverCargo smart filtere možete uvek da budete u toku, bez prevelikog ulaganja vaših resursa kao što su vreme, energija ili novac. 

Ako na primer vozite ture isključivo na relaciji Srbija – Mađarska i Mađarska – Srbija, kreiranjem filtera sa ovim kriterijumom omogućiće vam da uvek budete u toku sa svim dostupnim ponudama idealnim za vas koje postoje ili se pojave na KleverCargo platformi. 

Takođe, ako vam je recimo potreban prevoz naftnih derivata, koji spadaju u opasne materije, možete filtrirati ADR vrstu prevoza, te će vam na mejl i platformu stizati sve dostupne ponude za odgovarajući tip transporta. 

4. Među prvima dajete svoju ponudu 

Često se dešava da, i kada pronađte idealnu ponudu za prevoz ili teret, zakasnite u davanju svoje ponude i sklapanju dogovora, jer se već neko nagodio pre vas. 

Ipak, sada je tome uz KleverCargo smart filtere došao kraj, jer ćete pomoću njihovog automatizma, zahvaljujući kojem na svakih 10 minuta prelistavaju sve ponude na platformi, sigurno biti među prvima koji će dati svoju ponudu. Dovoljno je da uđete na mejl koji vam je stigao da vas obavesti o ponudi i uđete na link koji će vas odvesti direktno do filtriranih ponuda na KleverCargo platformi gde u svega par klikova možete sklopiti dogovor. 

5. Pojednostavljenje procesa u poslovanju 

KleverCargo platforma je dizajnirana tako da korisnicima pruži maksimalno korisničko iskustvo i jednostavnost u upotrebi, otuda ni smart filteri kao nova funkcija nisu izuzetak. Ipak, potražnja ponuda, pogotovo kada ih ima previše, može da bude dug i zamarajuć proces. 

Zato smo, vođeni utiscima naših korisnika kreirali smart filtere koji će vam dodatno olakšati upotrebu platformu, a samim tim i vaše poslovanje. Njihovom implementacijom u svakodnevno poslovanje proces pronalaženja idealne ponude za dostupan teret ili odgovarajući prevoz je pojednostavljen. Svodi se na proveravanje mejlova ili notifikacija na KleverCargo platformi, koje vam donose obaveštenje o ponudi pronađenoj prema vašim kriterijumima. 

Zaključak

KleverCargo berza tereta i transporta

Implementacija smart filtara u svakodnevnu rutinu može značajno poboljšati vaše iskustvo i produktivnost na platformi KleverCargo, ali i u celokupnom poslovanju. Uz mogućnost brzog filtriranja kroz dostupne ponude i dobijanja obaveštenja o onim odgovarajućim, uštedećete vreme i biti u korak sa konkurentima. 

Kako biste isprobali platformu KleverCargo i pametne filtere, kliknite ovde. Proces registracije je besplatan.

Scroll to Top