KleverCargo ide na Web Summit 2023

Budućnost logistike: KleverCargo ide na Web Summit u Lisabon

Web Summit 2023 je izuzetno uticajan događaj u poslovnom svetu, gde se hiljade startapa iz celog sveta okuplja da predstavi svoja inovativna rešenja. Ove godine, KleverCargo će biti jedan od tih startapa!

Naš tim će učestvovati na Web Summit konfereciji u Lisabonu u Portugaliji koji se održava od 13. do 16. novembra. Ovaj tekst pojasniće vam šta Web Summit 2023 ima da ponudi, kakav je to događaj i kako se ideje o digitalizaciji logistike i transporta kompanije KleverCargo uklapaju u njegove okvire. 

Upoznajte Web Summit

web summit lisabon 2023

Web Summit je osnovan 2010. u Irskoj i otada je postao jedan od najprestižnijih i najvažnijih konferencija za tehnologiju u čitavom svetu. 

Danas se Web Summit održava u Portugaliji u Altice areni, koja za ovaj događaj biva opremljena sa 700 štandova, i uspeva da ugosti i do 70000 posetilaca i učesnika. Osim ovog događaja, Web Summit organizuje i godišnje konferencije koje, takođe, imaju za cilj promociju startap kompanija i ideja i to u Rio de Žaneiru (Brazil), Torontu (Kanada), Hong Kongu (Kina) i Dohi (Katar). 

Ciljevi Web Summit-a

Najvažniji ciljevi ove konferencije su: 

  • Širenje konekcija 

Ovo je jedinstvena prilika da se povežete sa preduzetnicima, drugim startapima, investitorima i ostalim profesionalcima iz širokog spektra industrija. Na taj način možete doći do vrednih uvida i koji mogu biti korisni za dalji razvoj vašeg poslovanja. 

  • Promocija 

Web Summit pruža medijski propraćenu platformu za predstavljanje najnovijih tehnoloških inovacija i proizvoda. Ovakav vid promocije obezbeđuje priliku da se vaša ideja daleko čuje, kao i da se glas o vama proširi među potencijalnim partnerima, klijentima i ulagačima. 

  • Pružanje prilike početnicima u industriji 

Ključna svrha jednog ovakvog događaja jeste pomoć startapima da se povežu sa investitorima, koji dolaze na Web Summit da pronađu sveže ideje i obećavajuće investicione prilike.

Značaj Web Summit-a u svetu tehnologije

web summit tehnologija

Web Summit , kao vodeći poslovni i tehnološki događaj, pokriva širok spektar industrija i tema: 

  • veštačka inteligencija (AI)
  • kriptovalute 
  • digitalni marketing
  • izdavaštvo
  • zdravlje
  • moda
  • održivost
  • transport i logistika

Osnovna ideja Web Summit -a jeste da predstavi globalnoj publici sve inovacije i digitalne napretke koji se događaju u okviru ovih industrija. 

Osim toga, značaj Web Summit-a leži i u podršci i pomoći startapima i garantovanju medijske izloženosti na međunarodnom nivou koja je za njih od izuzetne važnosti. Takođe, sa preko 70,000 ljudi koji posećuju ovu manifestaciju, nemoguće je proći nezapaženo.  

Web Summit je zaista jedinstvena prilika za sve firme koje tek počinju ili su u razvoju da zablistaju i naprave veliki iskorak u svetu tehnologije. 

Put do Web Summit-a 

klevercargo

Sve je počelo u Avgustu 2023 godine. 

Marko, CTO i suosnivač KleverCargo kompanije, na sastanku sa svojim saradnicima razgovarao je o ciljevima za poslednji kvartal, ali i za narednu godinu. Razmotrili su brojne izazove koji ih očekuju. Ipak, svako ko je na bilo koji način upoznat sa startap pričom, zna koliko izazova jedan takav projekat donosi. 

Tada je Marko rešio da je vreme da se isproba neki novi pristup koji će istaći KleverCargo ideju i staviti je u sam centar zbivanja. Prva takva prilika koja mu je pala na pamet bio je Web Summit 2023. 

Tajna prijava

I tako se desilo – Marko je popunio prijavu, ali nije obavestio nikoga od svojih saradnika i kolega. Strpljivo je čekao odgovor. Odlučio je da zadrži sve za sebe dok ne dobije zvanično obaveštenje od Web Summit tima u vezi sa statusom prijave. 

Dani su prolazili, a Markovo nestrpljenje je sve više raslo. Ipak, ostao je odlučan i istrajao je u svojoj nameri, jer nije želeo da se tim demotiviše ili izgubi veru u projekat ako odgovor od Web Summit-a ne bude pozitivan. 

Međutim, nakon nekog vremena, jedna notifikacija učinila je da Marku srce preskoči. 

Konačno je stigao imejl sa najboljim mogućim vestima – KleverCargo je prošao i učestvovaće na Web Summit-u kao deo ALPHA startap.

Iznenađenje 

Ali to nije bio kraj poruke!

Markova prijava se izdvajala se od ostalih – ideja o digitalnoj platformi KleverCargo kompanije koja ubrzava pronalaženje prevoznika, tereta i skladišta bila je jedna od najoriginalnijih. 

Osim toga, uspeh koji je platforma ostvarila za manje od godinu dana izdvojio je KleverCargo iz gomile prijava i bio je povod za poziv na učešće u Startup Showcase programu.

Startup Showcase program je deo Web Summit konferencije koji pruža sjajnu priliku za predstavljanje KleverCargo rešenja za digitalizaciju i poboljšanje poslovanja u transportu i logistici.

Kao iz vedra neba

Oko mesec dana pre početka Web Summit-a, Marko nam je konačno saopštio ove vesti i svi smo bilo zatečeni.

Tog dana, tokom jutarnjeg sastanka, svi smo sedeli bez reči, šokirani – nikome nije bilo jasno kada i kako se ovo desilo.

Kada su se vesti konačno slegle, postalo je jasno da je ovo idealna prilika da predstavimo KleverCargo svetu. Uprkos vremenskom ograničenju, bili smo rešeni da uspemo, i ubrzo smo se organizovali i započeli pripreme, ali prvi korak je bio da odaberemo ko će nas predstavljati na Web Summit-u.  

Tik-tak

klevercargo na web summit konferenciji

Izbor predstavnika je pao na Bojanu, našu fantastičnu liderku marketinga i operacija. Zahvaljujući njenom znanju, samopouzdanju i komunikacijskim veštinama, bili smo sigurni da je upravo ona idealna da bude vođa tima za Lisabon.

I sat je počeo da otkucava. 

Jedan deo tima bavio se organizacijom puta i istraživanjem aktivnosti na Web Summit-u; ostali su se posvetili kreiranju sadržaja, unapređivanju vebsajta, kao i pomaganju našim predstavnicima da se što bolje spreme za Startup Showcase.

Učešće na Web Summit-u je, ipak, jedinstvena prilika da predstavimo naš startap, i svi smo bili rešeni da damo svoj maksimum kako bi KleverCargo zasijao na velikoj bini i ostavio najbolji mogući utisak.

Iako je KleverCargo mlad startap, znamo šta radimo – naše iskustvo i odlučnost nam pomažu da prikažemo našu misiju, viziju i ideje celom svetu. 

Od ideje do uticaja: Kako je KleverCargo dospeo na Web Summit 2023?

Ko smo mi?

KleverCargo je tehnološki startap koji je lansirao digitalnu platformu za razmenu robe namenjenu prevoznicima, nalogodavcima i skladištarima u martu 2023. godine.

Naše sedište se nalazi u Amsterdamu (u Holandiji), ali takođe poslujemo iz kancelarija u Novom Sadu (Srbija), Mariboru (Slovenija) i Izmiru (Turska).

klevercargo startap

  • Kako je nastao KleverCargo? 

Ideja o KleverCargo platformi je postojala dugo pre njene realizacije. Sve je počelo sa našim kolegom koji je radio za kompaniju koja je povremeno bavila transportom medicinske opreme.

Svaki put kada je bilo potrebe za transportom, traženje prevoznika i sama organizacija transporta bi se pretvorili u beskonačan proces pravljenja i menjanja tabela sa troškovima, pregovaranja sa prevoznicima oko cene. Dešavalo bi se da prevoznici odustanu, te je sve moralo da se radi ispočetka sa drugim prevoznikom. Na kraju bi cela organizacija jednog transporta trajala čak duže od dva meseca. 

Nakon razgovora sa saradnicima iz logistike, naš kolega je shvatio da je ovakav proces ugovoranja transporta češći nego što je mislio. Štaviše, to je zapravo standardna procedura u samoj industriji, uprkos tehnologiji koja se svakim danom sve više unapređuje. Izgleda da je tehnologija uspela da transformiše svaku industriju sem logistike i transporta.

Tada smo se zapitali – zašto ne bismo mi digitalizovali ove industrije? Imamo sve što nam je potrebno – ideju, plan i talentovane mlade ljude koji mogu da sve to sprovedu u delo.

  • Vođeni ciljem 

logistika transport digitalizacija

KleverCargo je digitalno rešenje koje štedi vreme i novac, i omogućava direktnu komunikaciju između prevoznika, nalogodavaca i skladištera. Pored toga, KleverCargo daje mogućnost i manjim kompanijama da budu učestvuju i da budu jednako vidljive kao i razvijenije kompanije. 

Nema više promenljivih cena i nepredviđenih troškova – sve cene na KleverCargo platformi su konačne i jasno izražene, tako da se ne morate brinuti oko eventualnih izmena u poslednji čas. 

Da pojednostavimo – naš cilj je da digitalizujemo poslovanje u logistici i transportnoj industriji i to pomoću KleverCargo platforme. Na taj način, sve će se moći rešiti na jednom mestu, i više neće biti potrebe za tabelama, posrednicima i promenama cena. 

KleverCargo je aplikacija koja spaja transportere, nalogodavace i skladištare i omogućava im da dobiju ponude od pouzdanih kompanija.

Dakle, ukoliko želite da uštedite vreme i novac, KleverCargo je idealno rešenje za Vašu kompaniju, bez obzira na njenu veličinu, prihode i broj zaposlenih. Bilo da radite samo u jednoj državi, ili u više njih,i  bez obzira na to da li vršite vangabaritni transport ili prevozite opasne materije, tu smo za Vas.

  • Unapređujemo logistiku 

Zaposleni iz sveta logistike i transporta su pokazali svoje nezadovoljstvo zbog iscrpne papirologije, beskonačnih poziva i slanja imejlova, i uporednog upisivanja cena u tabele. Štaviše, mnogi zaposleni pregorevaju usled stresa zbog kratkih rokova i nepotrebno komplikovane organizacije transporta.

Srećom, KleverCargo je jednostavno rešenje za sve. Uz KleverCargo platformu, više ne treba da štampate i čuvate svu dokumentaciju godinama, niti da zovete potencijalne transportne partnere samo da biste dobili visoku cenu ili odričan odgovor. 

KleverCargo želi da sve ovo rešite na jednostavan i efikasan način. Neka naša platforma postane Vaša prva opcija kad god Vam je potreban prevoz, teret za Vaše vozilo ili skladište. Ostavite komplikovane logističke procese u prošlosti – KleverCargo uvodi tehnološka poboljšanja u svet logistike, i na taj način olakšava posao svih učesnika u ovoj industriji.

Krajnje je vreme da se logistika pojednostavi.

unapređenje logistike digitalizacija

  • Snovi koji menjaju sve

Spisak naših ideja za budućnost stalno se povećava, ali naš primarni cilj ostaje isti – da poboljšamo uslove za rad u logistici. Uz uštedu vremena, manje komplikacija i pregovora, i olakšanu komunikaciju, želimo da unapredimo logistiku u učinimo je što efikasnijom. 

KleverCargo platforma je osmišljena da Vam pomogne da pronađete prevoz za svoju robu i da organizujete transport, ali i da lako sačuvate svu dokumentaciju na jednom mestu, čime štedite sebi vreme. Na taj način možete da se više posvetite drugim obavezama, koje već mesecima držite na čekanju.

Ipak, to nije sve što KleverCargo radi.

Zelenija budućnost u KleverCargo

zelena budućnost smanjenje emisija co2 ekologija

Osim digitalizaciji, transportna industrija često ne posvećuje dovoljno pažnje ni ekološkim problemima. Upravo zbog toga smo želeli da se pozabavimo i time, i napravimo plan kroz koji možemo da načinimo značajne korake ka očuvanju ekologije

Možda ne možemo da rešimo sve ekološke probleme, ali zato možemo preduzeti mere koje će uticati na smanjenje i rešavanje problema koji su povezani sa transportom i logistikom. Jedan od najzabrinjavajućih je emisija CO2 koja izaziva zagađenje vazduha. 

Emisija CO2 se lako može regulisati, ali je potrebno da svi damo svoj doprinos. Ono što KleverCargo čini jeste da smanjuje nepotrebne prazne vožnje i potrošnju papira, i to kroz digitalizaciju neophodnih dokumenata kao što je CMR.

Pored toga, KleverCargo podstiče svoju korisnike da se pretplate na Biznis plan i tako zasade drvo. KleverCargo će, dva puta godišnje, sabirati sve Biznis planove i zasaditi po drvo za svaki. Ova inicijativa ne samo što će smanjiti štetan CO2, nego će i pomoći u pošumljavanju i ponovnom ozelenjivanju opustošenih predela na Balkanu. 

KleverCargo na Web Summit-u 2023 

Sve ovo je doprinelo tome da KleverCargo zasluži svoje mesto kao ALPHA startap na ovogodišnjem Web Summit-u i da dobije priliku da učestvuje na Showcase programu.

Ipak, iznenađenjima nikad kraja!

Nedavno smo saznali da je naš startap unapređen na BETA nivo!

Fantastična četvorka

Konačna odluka je nedavno donesena, pa bez daljeg odugovlačenje upoznajte KleverCargo predstavnike:

predstavnici klevercargo

Možete ih upoznati 14. novembra na štandu B411 u BETA areni, a veliko finale će usledeti 16. novembra, kada će naš tim predstaviti KleverCargo viziju u 10h.

Iako Web Summit počinje 13.novembra, naša fantastična četvorka kreće par dana ranije. To će im dati dovoljno vremena da upoznaju druge preduzetnike i predstavnike ostalih startapova, završe finalne pripreme i malo istraže Lisabon. 

Želimo im puno sreće!

Vidimo se u Lisabonu!

web summit 2023

Web Summit se održava u Altice areni, od 13. do 16. novembra. KleverCargo će izlagati u utorak, 14. novembra, u Startap delu, na štandu B411. Finale sledi 16.11. kada će svi prisutni moći da saznaju više o KleverCargo viziji – naš tim izlaže treći po redu, u 10h. 

Pronađite nas tamo i upoznajte KleverCargo iz prve ruke.

Ako niste u mogućnosti da posetite konferenciju, ne brinite! Budite uz nas i pratite naše putovanje u Lisabon na našim društvenim mrežama. Hajde da zajedno pokrenemo stvari!

Scroll to Top